Home | O nama | Rešenja | Korisnici | Projektovanje | Novosti | Karijera | Kontakt
Razvoj softvera po narudzbini Open Text ECM resenja (Document management) Mobilni uredjaji Mobilna resenja (magacin, terenski rad)
 
ARHIVA NOVOSTI
Povratak na aktuelne novosti
Cloud App iz OpenText-a
iTunes je najlakši način na svetu da organizujete i dopunite svoju kolekciju digitalnih medija. Instalirajte iTunes i preuzmite besplatno Cloud App iz OpenText-a.

Cloud App nudi impresivno iskustvo za korisnike da otkriju svet upravljanja sadržajima preduzeća (Enterprise Content Management) kroz tekst, zvuk, video i dodatke. Sa pregledom od 16 poglavlja, inovativnim pričama nekih od najpoznatijih svetskih brendova, informativnim video zapisom, interaktivnim vidžitima i sa još mnogo toga, Cloud App donosi bogato okruženje koje ide daleko iznad tradicionalnih eBook-ova.

Nema potrebe za konekcijom prilikom pristupa sadržaju – sve je obuhvaćeno Cloud App-om. Karakteristike:
  • Vodič sa opštim savetima za navigaciju
  • Uslužnost i ROI mreža omogućavaju korisnicima da pronađu inovativne priče u skladu sa svojim potrebama
  • Video inovativne priče – sposobnost da se priče podele na Facebook-u
  • Proizvodna polica uključuje lak pristup stranicama OpenText proizvoda
  • Sekcija Additional Assets omogućava korisnicima da pristupe resursima proizvoda i dodatnim resursima
  • Podcast Player omogućava korisnicima sa slušaju najnovije sadržaje
  • Facebook vidžit omogućava deljenje, komentarisanje i komunikaciju sa ostalim Cloud App korisnicima
  • Vidžiti uključuju OpenText TwitterTM feed, Tom Jekins blog i OpenText Content Server Pulse zajednicu


Za dodatne informacije u vezi OpenText-a, možete da nas pozovete na telefon 011/3036-555. Za preuzimanje prezentacija i scenarija korišćenja, pogledajte posebnu stranu OpenText.


Motorola ES400 dobitnik prestižne nagrade
Motorola je, za ES400, svoj najnoviji EDA uređaj (Enterprise Digital Assistant), dobila prestižnu Tech Innovator Award, u kategoriji handheld uređaja. Nagradu dodeljuje Everything Channel, ogranak kompanije UBM (United Business Media Limited).

Da podsetimo, ES400 je najnoviji i najmanji EDA uređaj koji u sebi objedinjuje četiri uređaja - mobilni telefon, kompjuter, barkod skener i GPS. Radnicima je, na taj način, omogućeno ne samo da dobijaju informacije, već i da pristupaju poslovnim aplikacijama i alatima koji su im potrebni kako bi istog trenutka preduzeli sve potrebne korake.

Ovogodišnje nagrade dodeljene su na svečanosti u Las Vegasu, 12. novembra, a prema rečima Keli Damor, potpredsednika i urednika kompanije Everything Channel, "inovacije predstavljaju osnovu poslovanja i pokretač čitavog IT tržišta. Tehnologije na koje se oslanjamo i koje danas smatramo uobičajenim, inženjeri i naučnici istraživačkih i razvojnih centara osmislili su pre više godina. Čestitamo ovogodišnjim pobednicima na uloženom trudu, viziji i posvećenosti pružanju inovativnih rešenja".HansaWorld Enterprise 6.2
Kompanija HansaWorld je plasirala novu verziju svog višestruko nagrađivanog ERP i CRM rešenja HansaWorld Enterprise v6.2, koja će, do kraja januara, biti prevedena na srpski jezik i prilagođena domaćim zakonskim regulativama.

U odnosu na prethodnu, nova verzija se odlikuje prijatnijim interfejsom i usavršenim funkcionalnostima. Neke od njih su HR modul, POS i moduli za HORECA sektor.

POS modul je poboljšan prvenstveno sa aspekta organizacije touch-ekrana i stepena optimizacije za potrebe korisnika, a zatim i sa aspekta funkcionalnosti. Modulima za hotelijerstvo i restorane je podržana evidencija grupnih rezervacija, evidencija izdatih kartica VIP klijentima, privremena primena novih cenovnika, a implementirana je i mogućnost izrade prostornog rasporeda stolova iz kog konobari i barmeni mogu da pristupe karticama preko kojih se evidentiraju i fakturišu narudžbine.

Kao i mnogo puta do sada, HansaWorld je novom verzijom HWE rešenja postavila nove kriterijume za ERP softver, a korisnicima ponudila viši stepen komfora i bržu realizaciju poslova.

Za više detalja, možete da preuzmete originalnu HansaWorld brošuru (PDF format, engleski jezik).


Motorola i Kolibri na lizing!
Odlična vest za sve koji razmišljaju o automatizaciji rada ekipa na terenu - od sada smo u mogućnosti da vam ponudimo kompletna rešenja iz Kolibri familije na lizing! Ova posebna ponuda odnosi se na kompletna rešenja, što znači i licence za softver, ali i odgovarajuće Motorola uređaje!

Ukoliko ste zainteresovani za uvođenje ovakvog sistema i unapređenje poslovanja, uz velike dobitke u kontroli, praćenju i efikasnosti, ovo je zaista izuzetna prilika koju ne treba propustiti!

Za više detalja o Kolibri rešenjima, pogledaje posebnu stranu, a za detaljne informacije obratite nam se na 011/3036-555 ili office@micro-bs.com.


Motorola ES400 dostupan!
Najmanji EDA uređaj kompanije Motorola konačno je dostupan! U pitanju je vrhunski uređaj prepoznatljivog kvaliteta, sa obiljem naprednih opcija koje omogućavaju da u svakom trenutku možete da pristupite željenim podacima. Nema čekanja na informacije od kojih zavisi donošenje važnih odluka.

U uređaj koji svojim dimenzijama konkuriše običnim mobilnim telefonima, Motorola je uspela da ubaci procesor na 600 MHz, 256 MB memorije (+ 1 GB flash memorije), dodatni slot za čitavih 32 GB, punu qwerty tastaturu, ekran u boji, osetljiv na dodir, veličine čak 3 inča, kao i kameru sa autofokusom, rezolucije 3.2 mega piskela! Naravno, uz sve to, ovaj uređaj donosi posebnu robusnost, karakterističnu za Motorolu.Frost & Sullivan preporučuje Motorola uređaje
Prilikom razmatranja mobilnih uređaja raznih proizvođača, kompanija Frost & Sullivan preporučuje uzimanje u obzir Motoroline linije robusnih PDA uređaja. Motorola podržava familiju svojih proizvoda sa tradicijom inovacija, vrhunske stručnosti i mrežom partnera u svim delovima sveta. Postojeći klijenti ističu postojanost proizvođača, mogućnost da isporuči sveobuhvatna rešenja, kao i izuzetnu podršku i servisnu ponudu.

"Motorola mi je obezbedila uređaj sa nivoom robusnosti i funkcionalnosti koji je mom preduzeću bio neophodan na terenu. Ali, pored toga, ova kompanija obezbeđuje i izuzetnu podršku. I znam da će Motorola biti prisutna i dalje i da će da nam pomogne kako se tehnologija bude menjala i kako se naše poslovne potrebe budu razvijale."

Shumate Mechanical
Duluth, GA


Diskobolos 2009. nominacije
Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) i ove godine, po 15. put, dodeljuje tradicionalna informatička priznanja - Diskobolos.


Preduzeće Micro Business Solutions je dobitnik posebnog priznanja Diskobolos za 2008. godinu, za sofversko rešenje Medianet. Ove godine nominovani smo za sistem Kolibri, posebno razvijen za potrebe rada terenskih ekipa (servis, isporuka, prikupljanje narudžbina na terenu, merchandising, outdoor advertising, nekretnine, ispitivanja i merenja, itd).

Potpuni pregled nominovanih preduzeća, tehnologija i rešenja možete naći na sajtu JISA (http://www.jisa.rs/srpski/diskobolos/nominovani2009.html), a svečana dodela priznanja održaće se 22. decembra u hotelu Continental u Beogradu.
Open Text dobio najveći rejting za RM
Open Text je u izveštaju Gartnera, vodeće analitičke firme, dobio najveći mogući rejting "Strong positive", u izveštaju "MarketScope* for Records Management", objavljenom 10. septembra, čiji je autor Kenet Čin (Kenneth Chin).

Prema izveštaju, "prisutno je dalje povećanje tražnje za Records management rešenjima, jer je tehnologija imperativ za organizacije koje žele efikasnu implementaciju RM rešenja na nivou čitave organizacije. Prema Gartneru, do 2013. godine, 50% kompanija sa liste Global 2000 implementiraće ovakva rešenja.

Prema rečima Čaka Pjotrovskog, Open Text obezbeđuje pouzdanu tehnologiju i stručnost koji su od suštinskog značaja. Uz potpuno integrisana rešenja koja nudi Open Text, RM je postao ključni element ECM strategije.
Strateško partnerstvo MicroBS-a i Telenora
Micro BS i Telenor potpisali su u Beogradu Ugovor o strateškom partnerstvu po osnovu zajedničke objedinjene ponude koja se odnosi na implementaciju Micro BSovog skupa softverskih rešenja Kolibri, na PDA uređajima, za rad terenskih ekipa (servisne ekipe, distribucija, naručivanje, logistika, inspekcijske službe, government...) i usluga Telenora.

Ugovor je proizvod stabilnog i pažljivo postavljenog partnerstva zasnovanog na međusobnoj komplementarnosti i kvalitetu proizvoda i usluga strateških partnera, i u toku ove jeseni, biće sa zadovoljstvom ponuđen velikom broju srpskih kompanija koje imaju potrebu za ovakvim poslovnim rešenjem.
Nova prestižna nagrada za HansaWorld
Na svečanosti koja je održana 13. jula u Njujorku, HansaWorld je dobila novu prestižnu nagradu - International Stevie Award for Best New Product or Service of the Year (najbolji novi proizvod ili usluga). U pitanju je nezavisna organizacija koja ovu dodelu nagrada opisuje kao "poslovnog Oskara" i najprestižniju te vrste.

Nagrada je dobijena u konkurenciji 1700 proizvoda iz 30 različitih zemalja, a tom prilikom je ukazano i na brojna druga dostignuća i priznanja koja je HansaWorld osvojila u poslednje 2 godine, kao i na činjenicu da je Hansa jedini pravi globalni isporučilac ERP rešenja za srednja preduzeća, sa 73.000 klijenata u 110 zemalja, prevedena na 29 jezika. Ova nagrada je posebno značajna i zbog činjenice da HansaWorld tek kreće u ozbiljniji proboj na severnoameričkom tržištu.

Za više detalja,  pogledajte originalnu vest na engleskom jeziku (PDF format).
Intervju sa Damjanom Martinom u novom broju casopisa GM
U broju 35 časopisa GM, objavljen je intervju sa gospodinom Damjanom Martinom (Damian Martin), menadžerom prodaje kompanije Open Text. Razgovor je vođen prilikom nedavne posete gospodina Martina Beogradu, a glavne teme su Open Text i ECM oblast, situacija na tržištu, kao i pravci daljeg razvoja.

Kompletan tekst možete pogledati klikom na ovaj link (PDF dokument).
Micro BS na Hansa tehnickoj konferenciji u Ceškoj
Predstavnici preduzeća Micro Business Solutions su, od 5-11. jula, učestvovali na tehničkoj konferenciji koju je HansaWorld organizovala u Češkoj. Pored razmene iskustava sa drugim partnerima i predstavljanja projekata i izazova, tom prilikom smo se upoznali sa brojnim novitetima koji su realizovani ili se očekuju u narednoj verziji proizvoda Enterprise. Takođe, naši predstavnici su, kroz intenzivna svakodnevna predavanja, prošli neophodnu dodatnu tehničku obuku, a učestvovali su i u diskusiji u kojoj su sami partneri, sa svih krajeva sveta, imali priliku da definišu funkcionalnosti koje žele da vide u budućnosti, čime je i Micro BS aktivno uticao na pravac daljeg razvoja.Open Text prezentacija u Privrednoj komori Beograda
Preduzeće Micro Business Solutions će u četvrtak, 18. juna, održati posebnu prezentaciju Open Text poslovnih rešenja. Prezentaciju će voditi Tatjana Kovačević, menadžer prodaje preduzeća MicroBS.

Zbog ograničenog broja mesta, prisustvo prezentaciji je pozivno, pa molimo sve zainteresovane da se što pre obrate Privrednoj komori Beograda i obezbede svoje mesto na ovoj nesvakidašnjoj prezentaciji.

Dodatne informacije o prezentaciji, kao i kontakt detalje za prijave, potražite na web adresi http://www.kombeg.org.yu/aktivnosti/udr_informatike/20090618/MicroBusiness.htm.
Pored toga, možete učestvovati i u diskusiji povodom ovog događaja, na poslovnom forumu Jugoimport SDPR.
Hansa web sajt govori sprski
Matični sajt kompanije HansaWorld preveden je delimično na srpski jezik, čime se svim korisnicima (i onima koji su zainteresovani da to postanu) u Srbiji nudi mogućnost dobijanja informacija na maternjem jeziku.

To znači da ćete od sada, zahvaljujući nama, moći da dobijete veliki broj informacija u vezi same kompanije Hansa, kao i njenim proizvodima. Čitav proces je veoma zahtevan i još uvek traje, pa vas molimo za malo strpljenja i pozivamo da posetite prezentaciju. Dovoljno je da posetite stranu http://www.hansaworld.com/serbia/hwindex.htm i potom, u dnu prozora, izaberete opciju "change" kako biste promenili jezik (treba izabrati prvo Europe, za region, a potom Serbia za državu).
Open Text preuzima kompaniju Vignette
Open Text, globalni lider u ECM (Enterprise Content Management) softveru i Vignette, preduzeće na čija se intuitivna i dinamička web rešenja oslanjaju vodeće svetske kompanije, 6. maja su objavile da su ušle u završnu fazu procesa u kom će Vignette postati novi ogranak u sastavu preduzeća Open Text.

Prema rečima Džona Šekltona, predsednika kompanije Open Text, udruživanje dve kompanije će proširiti sveukupnu ponudu i učvrstiti Open Text na poziciji vodećeg nezavisnog ECM dobavljača na tržištu. Istovremeno, Open Text će dobiti priliku da proširi i svoju saradnju sa najpoznatijim svetskim proizvođačima, koji koriste usluge kompanije Vignette.

Očekuje se da čitav proces, vredan oko 310 miliona dolara, bude završen u drugoj polovini godine.
HansaWorld Partner Conference
Kompanija HansaWorld je, u periodu 21-26. aprila, organizovala redovnu konferenciju za partnere iz 18 zemalja, sa svih kontinenata. Konferencija je, ovoga puta, održana u spektakularnom ambijentu zamka Castello di Pavone, u kom su partneri iz celog sveta imali priliku da razmene iskustva, ali i da zajednički planiraju dalji razvoj sistema HansaWorld.

Zapaženo učešće na konferenciji je imalo i preduzeće Micro Business Solutions koje je, između ostalog, sa kompanijom HansaWorld postiglo dogovor o prevođenju i na ćirilično pismo.
Open Text ponuda ECM Suite i Web Content Management rešenja, prema kompaniji KMWorld Magazine, označeni kao predvodnici u postavljanju novih standarda u 2008.
KMWorld Magazine je Open Text ECM Suite i Web Content Management rešenja, iz Open Text Web Solutions Group, označio kao proizvode koji određuju nove pravce u razvoju. Svake godine, KMWorld u svom septembarskom broju ističe predvodnike ECM industrije, a ponuda Open Text ECM Suite i Web Content Management rešenja izabrana su na osnovu strateške poslovne vrednosti koju obezbeđuju preduzećima i organizacijama širom sveta. To uključuje i sveukupan pogled na sve vitalne poslovne informacije koje su raspoložive i dostupne na jednostavan način, kroz poznate i intuitivne interfejse, što radnicima omogućava da donose brže i bolje poslovne odluke.Direktor prodaje MicroBS u radio emisiji Dobar dan IT
U radio emisiji Dobar dan IT, naš direktor prodaje, Tatjana Kovačević, govori na teme: iskustva od pre desetak godina, razvoj softvera u Srbiji nekad i sad, iskustva na razvojnim projektima za kompanije poput Jugoimport SDPR i Europlakat, nekadašnji rezultati naspram ovih današnjih, industrijski način razmišljanja i šta sve treba promeniti vezano za softversku industriju, od čega žive softverske firme, da li je zapadni model moguće sprovesti kod nas. Kompletnu emisiju možete da slušate na sajtu http://www.dobardanit.com/mediablog/ kao i na najmanje 100 raznih radio stanica koje su je preuzele za emitovanje u nedelji 9.2-16.2.2009.Novi cenovnik HansaWorld proizvoda
Od januara 2009, cene HansaWorld ERP rešenja formiramo prema novom cenovniku za sve HansaWorld proizvode koji je sada posvetio dužnu pažnju manjim preduzećima, koja iako su mala imaju potrebu za kompletnim sistemom knjigovodstva, nabavke, prodaje i skladišta. Ako ste mali, ako ste ranije od nas već tražili ponudu za HansaWorld i tada se, zbog budžeta, niste odlučili za naše rešenje, a u međuvremenu niste rešili problem, slobodno potražite novu ponudu na office@micro-bs.com ili na hansaworld@micro-bs.com.HansaWorld višestruki dobitnik Accountancy Age nagrade u kategoriji Najbolji računovodstveni softver
HansaWorld Enterprise je dobitnik Accountancy Age nagrade , u kategoriji Najbolji računovodstveni softver, dve godine zaredom - 2006. i 2007. (za 2008. još nije dodeljena). Pobednici se biraju od strane žirija u kom su neki od najpoznatijih britanskih računovođa i finansijskih direktora, prema čijem je mišljenju HansaWorld prikazala visok nivo u tehničkim inovacijama, uključujući i neke impresivne karakteristike, kao i najbolji odnos cene i kvaliteta. Implementacije su obavljene u okviru predviđenih budžeta i u dogovorenim vremenskim okvirima, a proizvod je pokazao i širok spektar različitih funkcionalnosti.

Pročitajte otiginalan izveštaj sa dodele nagrada za 2007. godinu (na engleskom).
Micro Business Solutions dobitnik posebnog priznanja
Na tradicionalnoj dodeli JISA nagrada Diskobolos, 18.12.2008, preduzeću Micro Business Solutions dodeljeno je posebno priznanje u kategoriji Upravljanje, za softversko rešenje Medianet!

Da podsetimo, Medianet je kompletno softversko rešenje za poslovanje billboard agencija, implementirano u Europlakat grupi koja je vlasnik najvećeg dela billboard medija u regionu i u čijem sklopu se nalaze preduzeća AlmaQuattro i Metropolis Media.

Ovom prilikom, Micro Business Solutions se zahvaljuje stručnom žiriju na dodeljenom priznanju koje predstavlja potvrdu visokog kvaliteta projektovanja i razvoja softvera u našem preduzeću, kao i napora koje ulažemo kako bi naši projekti prevazišli tržišne standarde i obezbedili najveću moguću funkcionalnost za naše klijente.


Home | O nama | Rešenja | Korisnici | Projektovanje | Novosti | Karijera | Kontakt

Copyright (C) 2014 Micro Business Solutions.