Home | O nama | Rešenja | Korisnici | Projektovanje | Novosti | Karijera | Kontakt
Razvoj softvera po narudzbini Open Text ECM resenja (Document management) Mobilni uredjaji Mobilna resenja (magacin, terenski rad)
 
Micro Business Solutions
Priča o nama

Glavna delatnost preduzeća Micro Business Solutions d.o.o. jeste razvoj specijalizovanih softverskih rešenja za poznate klijente, implementacije softvera drugih proizvođača, kao i konsalting na razvoju i uvođenju softvera. Sa iskustvom od preko 200 čovekgodina u razvoju i implementaciji sopstvenih i tudjih softverskih rešenja, Micro BS je u mogućnosti da se prihvati svakog izazova iz ove oblasti. Naša rešenja su iz opsega od relativno malih aplikacija, do visoko kompleksnih sistema koji servisiraju stotine promena u minutu, pri tome ostajući sigurne, pouzdane i performantne. Naš tim se sastoji od sposobnih programera i implementatora, sa diplomama Beogradskog Univerziteta, koji svi imaju iskustva u projektovanju i implementiranju softverskih rešenja. Strateški smo opredeljeni za .net tehnologije, a od 2012 paralelno i za Android platformu.

Autori smo aplikacije za tehničku podršku u Upravi za zajedničke poslove Vlade Republike Srbije a za istog naručioca tokom 2012. izradili smo i projekat realizacije domenske strukture državnih organa Republike Srbije.

Razvojni smo tim kome je poveren poverljivi razvoj poslovnog rešenja za optimizaciju i praćenje spoljno-trgovinskog prometa u Jugoimport SDPR.

Kao podizvođači, autori smo prve verzije IWA aplikacije (za Raiffeissen) koja je u upotrebi u Uniqa osiguranju. Takodje, autori smo kompletne dokumentacije za GMP standardizaciju informacionog sistema Charisma, za preduzeće Jugoremedija iz Zrenjanina. Kao podizvođači, razvili smo i sistem prodaje karata za Sava Centar koji je od 2009 u upotrebi.

Sa svojom aplikacijom Medianet, Micro BS je isporučilac softvera za osnovno poslovanje za Alma Quattro i Europlakat Grupu. Micro BS je dobitnik specijalnog priznanja Diskobolos 2008 pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku i tehniku Vlade Republike Srbije za ovaj projekat.

Nestle Adriatic je naš korisnik u oblasti sistema za upravljanje dokumentacijom prilikom isporuke robe.

Autori smo trenutno najpotpunijeg rešenja za rad terenskih ekipa Kolibri, koje se nalazi i u ponudi Telekoma Srbija. Kolibri rešenja obuhvataju softverska rešenja na Windows Mobile i Android platformi, za servisne ekipe, distribuciju robe, direktnu prodaju na terenu, ispitivanje tržišta i terensku akviziciju podataka bilo koje vrste. Rešenje je u upotrebi u preduzećima Nectar, Fructal, Heba, Jugohemija, Alma Quattro,Vending doo i Gorčin.

Još neke od referenci preduzeća Micro Business Solutions d.o.o. za razvoj softverskih rešenja za PDA platformu su Vodovod Subotica, Eurosalon-Homecentar, Oviesse, Florida Leisure, IPS Media, Grand Motors, Alpo, Simpera Štofovi, Optibox, Rohe itd. Do sada smo ostvarili povezivanje naših aplikacija sa HansaWorld Enterprise, Microsoft Navision, SAP, Diglas, Wings, PC Art i DataLab Pantheon poslovnim sistemima, a moguće je povezivanje sa bilo kojim drugim sistemom na isti ili sličan način. Takodje smo izradili rešenje za evidentiranje popisa osnovnih sredstava koje je implementirano na više mesta u Srbiji.

Imamo specijalno iskustvo u radu sa pravnicima na uvodjenju document management sistema i softverskih rešenja po porudžbini (BDK Advokati, Mikijelj Janković Bogdanović, Tomić Stević Dulić, Prica i Partneri, Stanković i Partneri, Harrison Solicitors). Autori smo One Place aplikacije za vodjenje troškova i vremena, fakturisanje i naplate za advokatske kancelarije.

Micro Business Solutions d.o.o. je zastupnik za Srbiju i Crnu Goru proizvoda kompanije Open Text, vodećeg svetskog proizvodjača enterprise content management (ECM) rešenja, sa preko 33.000 korisnika u svetu. Open Text je kompanija koja spada u 10 najjačih softverskih kompanija u svetu, nudeći niz proizvoda koji pomažu kompanijama da upravljaju svojim poslovnim sadržajem i da iz njega dobiju najveću vrednost. Takođe, danas je to jedna od tri velike softverske kompanije koje pokrivaju ECM segment. Rešenje za upravljanje dokumentacijom eDOCS kompanije OpenText implementirali smo kod BDK Advokata i u Nestle Adriatic S.

Micro Business Solutions d.o.o. je Microsoft Partner.

Naše ostale razvojne reference su u oblasti eCommerce portala (Hewlett Packard na nivou cele Slovenije), Web CRM-Helpdesk aplikacija (aluminijumski kombinat Talum iz Kidričeva - Slovenija), kao i posebnih rešenja za berzu znanja i data mining razvijanih za evropsku komisiju – Vladu Evropske Unije (SolEUNet), Geografskih Informacionih Sistema (GIS) koji su deo eGovernment-a Republike Slovenije, Web portala za najveći IT sajam u Sloveniji (Infos) i drugo. Pored svega ovoga, Micro Business Solutions ima iskustvo i u projektovanju, razvoju i implementaciji aplikacije za optimizaciju distribucije robe (rađenu za vodeću slovenačku špeditersku i distributivnu kuću Intertrans, ali implementirano i na više mesta u Srbiji).

Outsourceovani smo od određenog broja parnera iz UK, Australije, Slovenije i Nemačke. Za slovenačkog partnera razvijamo složeni framework, kod koga će prilikom konfigurisanja poslovne softverske aplikacije krajnji korisnici biti u mogucnosti da sami definisu svoje entitete, uz mogućnost da se kombinuju postojeci entiteti kako bi se napravili novi i na taj način praktično kreira poslovni informacioni sistem samo kroz korisnički interfejs dok sam softver pametno realizuje tehnilku stranu.Home | O nama | Rešenja | Korisnici | Projektovanje | Novosti | Karijera | Kontakt

Copyright (C) 2014 Micro Business Solutions.